Vi dytter folk og tall

Vi dytter folk og tall

Forrige uke lanserte vi i GROW AS en e-bok om hitrate. Hitrate handler om konvertering. Hvorfor skal vi jobbe med hitrate? Hva oppnår vi med det?

For en butikk vil hitrate være forholdet mellom besøkende og handlende.

I utgangspunktet kan man se på snittsalg eller omsetning – men det som er så genialt med hitrate er at jeg som leder får et helt annet verktøy til å følge opp mine ansatte på en strategisk måte. Å jobbe med hitrate setter kundene i fokus. Det handler ikke om produkt, pris eller plassering, men om kundeoppevelser.

Butikkledere sier til meg at en av de største utfordringene er at omsetningen går ned når de går hjem. Kundeopplevelsen varierer.

Variasjonen er stor mellom hvem som er på jobb, og det er stor variasjon mellom butikker. Når vi snakker om variasjon, handler det om å benytte seg av potensialet i de ansatte. Vi ønsker jo at kundene våre skal få like god service uansett hvem som er på jobb?

Hvis det er variasjon mellom dine ansatte, er hitrate et fantastisk verktøy for å finne beste praksis.

I GROW dytter vi folk og tall. Med det mener vi at vi tar folk på alvor, vi bruker tall for å bedre prestasjonene. Vi antar ikke, vi bruker tilgjengelig data for å gjøre hverandre bedre.

Tallene skal ikke brukes for å rette pekefinger. Tallene gir oss en anledning til å være nysgjerrige. Med bruk av tall kan vi utforske hva som skal til for å minske variasjonen. Hva trenger mine ansatte av meg for å prestere optimalt?

Som en av mine kunder sa: ”Endelig forstår jeg hva som kreves av atferd bak disse tallene. Jeg vet nå hva jeg som leder må gjøre for å påvirke hitraten. Verken jeg eller mine ansatte er redde for å måle med tall”

Les mer om adferdsforskning og GROW-prosessen

Last ned boken her

Rita Furan
Prosessveileder