Bærekraftig ledelse: GROW-Programmets første modul

Bærekraftig ledelse: GROW-Programmets første modul

Et innblikk i GROW-programmets første modul.

Jeg antar at jeg ikke er den eneste som syntes det er vanskelig å forstå et familiemedlem eller en kollega, og det komplekse mennesket vi egentlig er. Det finnes så utallige tusenvis med bøker og teorier om mennesket, men hva skal man egentlig forholde seg til? I tillegg snakket det mye om bærekraftig ledelse, men hva er egentlig det?.. og hvordan etablerer vi ledelse som er nettopp det; bærekraftig?

Første modul av GROW-programmet tar for seg nettopp dette temaet – det komplekse mennesket. Vår forankring er atferdsvitenskap, et fagfelt innen psykologien, hvor vi tar det som vitenskapelig kan bevises om mennesket og overfører dette til praktiske eksempler i ledelseshverdagen. Første modul av programmet handler om å forstå mennesker og atferd; hvordan menneskers atferd etableres, påvirkes og opprettholdes. Vi gjennomgår ulike fenomener som diskontering, selvbekreftelse, positiv egenvurdering, growth- og fixed minset.

Gjennom flere studier er det bevist at mennesker er systematisk irrasjonelle. Det gjelder selvfølgelig ikke deg. Du er helt sikkert en av de som har nok selvkontroll og klarer unngå den sjokoladen, fordi du har bestemt deg for å ikke gjøre det. Men det gjelder helt klart meg? Jeg er en av de som snakker om alle mine langsiktige treningsmål og planer om å leve et sunnere liv, men når sjokoladen skriker navnet mitt når jeg skal betale i butikken, velger jeg heller det. Jeg forholder meg i større grad til det som er her og nå og gir meg en umiddelbar belønning fremfor det som gir meg en større belønning langt frem i tid.

Det finnes utallige med eksempler både fra studier, samt mitt liv som viser hvor forutsigbar irrasjonelle mennesker er. Vår irrasjonalitet påvirker helt klart vår hverdag på jobb. Dette får lederne innføring i for å kunne gjenkjenne, og bli bevisst på i arbeidshverdagen. Vi tror at ledere som er bevisst på mennesker irrasjonalitet er bedre rustet til å lede, utvikle og skape bedre resultater for sin virksomhet.

Dersom du ønsker mer informasjon om dette, ta kontakt med oss via denne lenken.

Vi håper å se deg på GROW-programmet!

Skrevet av
Thea Tonette Mesel
Konsulent

Dette innlegget har 2 kommenta

 1. Torstein Hagen

  Veldig spennende

  1. Heidi K P Bjerknes

   Hei Torstein!

   Så bra at du synes det er spennende! Ønsker du mer informasjon så gi oss beskjed. Vi kan møtes for en prat eller sende deg noe på mail.

   Ha det fint!

Legg igjen en kommentar